Word-Me-In-Web-Logo

Bitcoin is Venice

Bitcoin is Venice: Eseji o prošlosti i budućnosti kapitalizma

Allen Farrington i Sacha Meyers u knjizi Bitcoin is Venice predstavili su tzv. “crash course” koji nas vodi kroz pogreške moderne ekonomske teorije i pokvarenog svjetskog sustava fiat valuta s potencijalnom destinacijom koju pruža nadu: Bitcoin je Venecija.

Zabavan i poučan, ovo je manifest za etičniji monetarni i financijski sustav, za kapitalizam u njegovom najčišćem obliku.

Ova knjiga premošćuje jaz između koncepta zdravog novca temeljenom na otvorenom kodu i praktične stvarnosti etičnog i funkcionalnog financijskog sustava.

Ovo nije samo o tome kako novac i financije funkcioniraju – iako ćete usput naučiti puno o tome – to je knjiga o tome kako možemo i kako moramo iskoristiti moć Bitcoina da osiguramo slobodu u elektroničko doba.

Consectetur adipiscing elit pellentesque habitant morbi tristique senectus, tellus elementum sagittis vitae et leo duis.

Jason R. Lasley

Bitcoin is Venice: Eseji o prošlosti i budućnosti kapitalizma

Allen Farrington i Sacha Meyers u knjizi Bitcoin is Venice predstavili su tzv. “crash course” koji nas vodi kroz pogreške moderne ekonomske teorije i pokvarenog svjetskog sustava fiat valuta s potencijalnom destinacijom koju pruža nadu: Bitcoin je Venecija.

Što ako je globalna, digitalna, zdrava, open-source, programabilna valuta unovčavana od apsolutne nule? Kako bi gospodarstva mogla izgledati pod standardom Bitcoina koji nadilazi Hernando de Sotoovu apstrakciju “kapitala” kao “potencijalnu ekonomsku energiju?” Što bi ovaj novi oblik kapitala mogao učiniti našim današnjim upravljačkim tijelima? Može li Bitcoin donijeti novu globalnu renesansu? S Farringtonom i Meyersom, rasprava je revolucionarna kao i odgovori.

“Zabavan i poučan, ovo je manifest za etičniji monetarni i financijski sustav, za kapitalizam u njegovom najčišćem obliku i za “broj se samo povećava” tehnologiju*. Ova knjiga premošćuje jaz između koncepta zdravog novca temeljenom na otvorenom kodu i praktične stvarnosti etičnog i funkcionalnog financijskog sustava.”

Harris Irfan, autor knjige Heaven’s Bankers

“Veliki duboki zaron u to kako Bitcoin pruža mehanizam prijenosa u svijet istine, slobode i obilja.”

Jeff Booth, autor knjige The Price of Tomorrow

“Možda vas je iznenadilo da je zagovornik ljudskih prava zamoljen da napiše predgovor za knjigu o financijama i ekonomiji. Ali pročitajte knjigu i shvatit ćete zašto sam dobio zadatak da vas pripremim za ovo putovanje.
Ovo nije samo o tome kako novac i financije funkcioniraju – iako ćete usput naučiti puno o tome – to je knjiga o tome kako možemo i kako moramo iskoristiti moć Bitcoina da osiguramo slobodu u elektroničko doba.”

Alex Gladstein, glavni direktor za strategiju, Zaklada za ljudska prava, autor knjige Check Your Financial Privilege

Sav prihod od knjige Bitcoin je Venecija doniran je Zakladi za ljudska prava.
Allen Farrington je redoviti suradnik Bitcoin Magazina. Više o njegovim stavovima o svijetu financija i društva pročitajte na www.bitcoinmagazine.com.

* Tehnologija “broj se samo povećava” ili “Number go up technology” odnosi se na Bitcoinovu funkciju prilagođavanja kompleksnosti stvaranja novih blokova i strogo ograničenu maksimalnu količinu na 21 milijun. S obzirom na ekstremnu oskudicu Bitcoina i nemogućnost kopiranja, to rezultira porastom cijene Bitcoina.

Dodatne informacije

tesst

test

Primaj novosti direktno na svoj email

Najbitnije iz svijeta bitcoina

svaka 2 tjedna direktno na vaš email