Word-Me-In-Web-Logo
Search
Close this search box.

Uvjeti korištenja

triangle2
circle6
Triangle
arrows5
circle5 1

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Sadržaj na ovim stranicama predstavljen je samo u obrazovne i/ili zabavne svrhe. Ni u kojem sadržaj na ovim stranicama ni slučaju se ne smije zamijeniti s profesionalnim investicijskim, poreznim, pravnim ili bilo kojim drugim oblikom savjeta niti se uopće može smatrati takvim.  Ukoliko vam je potreban savjet bilo kojeg tipa, uvijek je potrebno potražiti pomoć odgovarajuće ovlaštene i kvalificirane osobe.
Cjelokupni sadržaj i svi eventualni komentari jednostavno odražavaju samo mišljenje autora o sadašnjem i budućem stanju tržišta. Sadržaj je podložan pogreškama i promjenama koje mogu biti napravljene bez prethodne najave.  Vlasnik stranice kao i autor/autori informacija na ovim stranicama ne snose nikakvu materijalnu, pravnu ili bilo kakvu drugu odgovornost za točnost navedenih podataka, činjenica ili drugih informacija kao ni eventualnu štetu proizašlu iz korištenja istih.
Ova web stranica može sadržavati poveznice na web stranice trećih strana. Sadržaj na povezanim stranicama, bilo koji proizvodi ili usluge koja je na njima ponuđena nema nikakvo odobrenje vlasnika WorldMeIn stranice niti se za isti ne pretpostavlja bilo kakav oblik odgovornosti. Prisutnost poveznica na druge, vanjske web stranice podrazumijeva da se za njihovo korištenje morate složiti s njihovim pravilima korištenja.
Korisnik svih informacija na ovoj web stranici prihvaća i suglasan je da je on u potpunosti i isključivo odgovoran za sve što može proizaći iz korištenja informacija na ovoj web stranici.

Politika privatnosti

 
 1. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Ova izjava o zaštiti podataka objašnjava način, opseg i svrhu obrade osobnih podataka (u daljnjem tekstu “podaci”) unutar naše online ponude i s njom povezanih web stranica, funkcija i sadržaja, kao i vanjskih online stranica, npr. naš profil u društvenim medijima. Korištena terminologija, npr. “obrada” ili “voditelj obrade” odnosi se na definicije iz članka 4. Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

 1. VODITELJ I IZVRŠITELJ OBRADE PODATAKA

Tvrtka: Corefait Grupa d.o.o., (u nastavku Corefait)
Adresa: Zagrebačka cesta 192, 10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 01540785571
MBS: 08157288
IBAN: HR1024840081135358009
SWIFT: RZBHHR2X (Raiffeisenbank Austria d.d.)

Adresa Internet stranice: https://www.worldmein.com
Kontakt e-mail: info@worldmein.com
Nadležno nadzorno tijelo: Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)
Adresa Internet stranice nadzornog tijela: www.azop.hr
Kontakt e-mail nadzornog tijela: azop@azop.hr

 1. SVRHA OBRADE PODATAKA

Prijava na newsletter, internet savjetovanja, e-konferencije, e-seminare, individualna savjetovanja te kupnja knjiga, e-knjiga i ostalih proizvoda u WEB TRGOVINI.

SVRHA: Koristimo adresu Vaše elektroničke pošte za slanje odnosno dostavu kupljenih digitalnih proizvoda, newslettera, pozivnica na internet seminare te pozivnica na e-konferencije i e-seminare vezane za zanimljivosti i novosti iz područja djelatnosti koje obavljamo. Koristimo Vaše osobne podatke (ime i prezime, adresa, e-mail) u svrhu evidentiranja baze interesenata i kupaca odnosno klijenata.

PRAVNA OSNOVA: Newslettere i pozivnice primate dobrovoljno, uz privolu kao što i dajete gore navedene osobne podatke sukladno članku 7. Opće uredbe o GDPR-u te sklopljenom ugovornom odnosu.

Ukoliko ste koristili ili iskazali interes za neku od naših usluga ili edukacija odnosno kupnju artikala u WEB TRGOVINI poslat ćemo vam newsletter ili pozivnicu koje bi Vam mogle biti korisne i zanimljive. U ovom slučaju podatke obrađujemo na temelju našeg legitimnog interesa.

U bilo kojem trenutku možete se jednostavno odjaviti s naše newsletter liste odabirom mogućnosti na dnu svakog newslettera, te vam nakon toga više nećemo slati newsletter odnosno pozivnice.

RAZDOBLJE ČUVANJA PODATAKA: Vaše podatke ćemo zadržati do 6 mjeseci nakon odjave, kao dokaz odjave kako bismo bili sigurni da vam ne šaljemo neželjeni sadržaj.

IZDAVANJE PONUDE
SVRHA: Koristimo adresu vaše elektroničke pošte, ime i prezime, adresu i naziv/naziv tvrtke kako bismo vam izdali ponudu za traženu uslugu/robu ili vas evidentirali kao polaznika edukacije/seminara i pružili sve potrebne informacije.

PRAVNA OSNOVA: Izdavanje ponude radimo na vaš zahtjev.

RAZDOBLJE ČUVANJA PODATAKA: Podatke čuvamo za vrijeme pružanja ugovorene usluge te u skladu s posebnim zakonima.

DODATAK O PODACIMA PLAĆANJA
U procesu narudžbe ne prikupljamo Vaše podatke o plaćanju. U slučajnu narudžbe nekog proizvoda sa naše web stranice na Vaš email zaprimit će te sve podatke potrebne za uplatu istoga. Za pojedine proizvode koji se nalaze u web trgovini za obradu narudžbe i izvršenje plaćanja biti će te preusmjereni izvan stranice www.worldmein.com na kojem se narudžba proizvoda može izvršiti (affiliate linkovi). Na stranici www.worldmein.com mi ni u kojem trenutku ne tražimo niti nemamo uvid u Vaše podatke o plaćanju te stoga niti ne vršimo obradu tih podataka. Njih isključivo obrađuje Payment Service Provider (pružatelj platnih usluga na tim stranicama). Prije kupovine potrebno je informirati se o uvjetima korištenja, uvjetima prodaje i politici privatnosti na tim stranicama.

 1. TREĆE STRANE

PRIMATELJ PODATAKA: Vaše podatke ne prosljeđujemo drugim voditeljima obrade. Koristimo samo provjerene i pouzdane izvršitelje obrade – poslužitelja ove web stranice i servis za automatizirano slanje elektroničke pošte.

POVEZNICE NA DRUGE WEB STRANICE: Kada u informativnim člancima, newsletteru ili web trgovini objavljujemo poveznice na druge web stranice ne možemo jamčiti jednaku razinu privatnosti i sigurnosti kao na ovoj stranici stoga ste dužni samostalno upoznati se s uvjetima korištenja tih stranica.

Poveznice na druge web stranice te njihovo korištenje ne impliciraju bilo kakvu podršku ili odobrenje od WMI | BITCOIN PORTALA (www.worldmein.com) u vlasništvu Corefait osim ako izričito nije navedeno suprotno. Svi podaci i informacije pronađene na povezanim vanjskim stranicama nisu vlasništvo WMI | BITCOIN PORTALA (www.worldmein.com) u vlasništvu Corefait te nisu ni na koji način povezani sa WMI | BITCOIN PORTAL-om (www.worldmein.com).

Za bilo kakav sadržaj izvan naše stranice www.worldmein.com u potpunosti se odričemo bilo kakve odgovornosti.

Corefait i svi povezani web servisi u vlasništvu obavezuju se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da se prikupljaju samo nužni, osnovni podaci o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Corefait-a i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 1. KOLAČIĆI

U svrhe pregleda sadržaja ove stranice koristimo nužne kolačiće, analitičke kolačiće i kolačiće treće strane (Facebook i Google). Kada upisujete svoje podatke u kontakt formu koristimo kolačiće sesije koji se brišu nakon što uspješno unesete podatke.

 1. VAŠA PRAVA

U svim slučajevima imate pravo pristupa, ispravka i ograničenja obrade podataka, a ovisno o pravnoj osnovi i načinu obrade i pravo na prenosivost podataka, prigovor na obradu i povlačenje privole za obradu.

Svoje zahtjeve i upite pošaljite na info@worldmein.com.

Možete uložiti i pritužbu Agenciji za obradu osobnih podataka na adresu: Fra Grge Martića 14, 10 000 Zagreb ili azop@azop.hr.

Corefait kao rezident zemlje Europske unije podliježe primjeni:

UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka)

Ispravka Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) (SL L 119, 4.5.2016.)

Ukolike ste rezident USA prihvaćanjem pravila privatnosti izjavljujete da ste upoznati s Privacy Shelds te da se Vaši osobni podaci mogu prikupljati samo dobrovoljno uz Vašu prvolu.

Ukoliko niste rezident niti EU niti USA prihvaćanjem pravila privatnosti dužni ste se informirati o pravnim propisima obrade podataka u državi u kojoj ste rezident, te ukoliko smatrate da prikupljanje podataka na ovoj Internet stranici nije u skladu s pravnim propisima države u kojoj ste Vi rezident, dužni ste odmah, bez odgode napustiti ovu Internet stranicu.

Tekst “Zaštite osobnih podataka” izradila tvrtka J&P poslovno savjetovanje, e-mail: josipa.and.partners@gmail.com, kojima se možete slobodno obratiti ukoliko trebate sličnu uslugu izrade teksta za Internet stranicu iz pravnog ili ekonomskog područja EU ili USA.

Uvjeti korištenja

Korištenjem Internet stranice www.worldmein.com i svih povezanih poddomena, kupnjom robe i/ili realizacijom ponuđene usluge prihvaćate ove uvjete korištenja stoga Vas molimo da ih pažljivo pročitate.

U slučaju pristupa i/ili korištenja domene www. worldmein.com i svih povezanih poddomena (dalje u tekstu: „web servisi“) te pripadajućeg sadržaja (primjerice: tekst, fotografije, audiovizualna i glazbena djela), aplikacija, softvera i usluga koje se omogućavaju putem web servisa bez obzira na način korištenja, Korisnik izričito pristaje bez ikakvih ograničenja ili rezervi na korištenje i uporabu web servisa u skladu s ovim Općim uvjetima korištenja (dalje u tekstu: „Uvjeti”), a reguliranje svih pravnih odnosa koji proizlaze ili mogu proizaći iz korištenja/uporabe web servisa vrši se u skladu s ovim Uvjetima.

Web stranica https:// worldmein.com u vlasništvu je Corefait Grupa d.o.o., Zagrebačka cesta 192, 10000 Zagreb, Hrvatska u daljnjem tekstu: Vlasnik.

Corefait/Vlasnik web servisa pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge web servisa u svako doba, uključivo i pristup web servisima te pridržava pravo da djelomično ili u potpunosti ograniči pružanje određenih usluga u slučaju kršenja odredbi Uvjeta.

Korištenjem sadržaja web servisa korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja te se obvezuje koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Za dio usluga iz našeg portfelja ponekad se mogu primjenjivati dodatne odredbe i zahtjevi (uključujući dobne zahtjeve). Dodatni uvjeti bit će dostupni u okviru relevantnih Usluga te će biti dijelom Vašeg ugovora s nama u slučaju da upotrebljavate te Usluge.

1. UPOTREBA NAŠIH USLUGA

Naše Usluge možete upotrebljavati samo u zakonskim okvirima, uključujući primjenjive zakone i pravilnike.

Sadržaj na web servisima zaštićen je autorskim pravima. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web servisa, bez izričite dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web servisima ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Vlasnika. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web servisima mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Upotrebom naših Usluga ne stječete vlasništvo nad bilo kojim pravima intelektualnog vlasništva za naše Usluge ili sadržaja kojem pristupate. Sadržaj iz naših Usluga ne smijete upotrebljavati osim ako ne dobijete izričito dopuštenje Vlasnika sadržaja ili ako je to dopušteno zakonom. Ovi uvjeti ne daju vam pravo na upotrebu niti jedne robne marke ili logotipa koji se upotrebljavaju u našim Uslugama. Nije dozvoljeno uklanjanje, skrivanje niti izmjenjivanje niti jedne obavijesti koja se prikazuje na našim web servisima, proizvodima, uslugama ili ostalim stvarima s njima povezanima.

U slučaju upotrebe naših Proizvoda ili Usluga naknadno Vam možemo poslati obavijesti o tim Proizvodima i uslugama, poruke administrativne prirode ili neke druge informacije. U svakom trenutku možete isključiti neke ili sve oblike te komunikacije.

2. WORLDMEIN RAČUN

Korištenjem web servisa podrazumijeva se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, pravilima privatnosti i odredbama o obradi podataka te mogućnostima u vezi s kolačićima.

3. SADRŽAJ KREIRAN OD STRANE KORISNIKA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web servisima ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti na način koji je protivan ovim Uvjetima.

Sadržaj, vizualni identitet, aplikacija i softver zaštićeni su u skladu s odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakonom o žigu te Kaznenim zakonom. Posebno je izričito zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj, vizualni identitet, aplikacije i softver web servisa, osim iznimno kada je takva mogućnost predviđena ovim Uvjetima ili je rezultat prethodnog odobrenja Vlasnika. Nije dopušteno reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti članaka i fotografija objavljenim od strane Vlasnika osim iznimno ukoliko se isto vrši isključivo pod sljedećim (kumulativnim) uvjetima:

Preneseni sadržaj ne smije biti veći od 450 znakova, bilo da se izvorni sadržaj prenosi u jednom dijelu ili na više mjesta uz obvezu poštivanja integriteta izvornog sadržaja. Podaci o izvoru/porijeklu i/ili vlasniku sadržaja ne smiju objaviti u manjem opsegu nego što je to bilo u samom izvornom sadržaju, u slučaju prijenosa sadržaja sa digitalnih platformi, na početku, unutar ili na kraju tekstualnog sadržaja izdvojit će se direktni link koji vodi na izvorni sadržaj druge strane, a koji omogućava otvaranje izvornog teksta u zasebnom prozoru web pretraživača, na domeni worldmein.com.

Isto tako, na početku, unutar ili na kraju tekstualnog sadržaja stajat će izdvojeni tekst: „Ovdje pročitajte izvorni tekst“ povezan direktnim linkom na sam izvorni materijal, koji se otvara u zasebnom prozoru web pretraživača, na domeni worldmein.com. Preneseni sadržaj mora zadržati inicijalnu cjelovitost, te u skladu s tim izvornom sadržaju nije dozvoljeno mijenjati izvorni smisao i cjelovitost (primjerice temeljem uredničkog kraćenja ili/i autorskog slobodnog interpretiranja izvornika), kako bi se izbjegli nesporazumi proizašli iz dokazivanja porijekla informacije te utvrđivanja preslobodne interpretacije sadržaja. Ukoliko sadržaj jedne strane predstavlja ekskluzivni sadržaj ili otkriće, a upravo je takav ekskluzivni sadržaj ili otkriće iniciralo njihovu daljnju razradu, istraživanje, reportažu od druge strane potrebno je naglasiti na jasan i nedvojben način da je izvorni sadržaj na ovom web servisu predstavljao prvu obradu teme.

Usluge web servisa zabranjeno je koristiti u komercijalne svrhe. Pohrana ili kopiranje sadržaja za bilo koju svrhu osim za osobnu uporabu izričito je zabranjena. Osobito je zabranjeno korištenja web servisa na način da se pristup istome može vršiti putem druge stranice ili portala putem linka, mirrora ili na drugi sličan način koji omogućava da se stranice web servisa otvaraju unutar tuđe domene, portala ili stranice. Nositelj svih prava iskorištavanja i ostalih prava na sadržaju web servisa je Vlasnik. Određeni sadržaj može biti preuzet ili kreiran od strane partnera u kojem slučaju Vlasnik ne odgovara za kašnjenja, netočnosti, greške te eventualnu štetu koja proizlazi iz takvog sadržaja, aplikacija i softvera. Vlasnik ne odgovora za bilo koji oblik štete koji je nastao neovlaštenom i/ili nepravilnom uporabom i/ili zlouporabom web servisa od strane korisnika. U slučaju neovlaštenog, nedopuštenog i/ili protuzakonitog korištenja bilo kojeg sadržaja (tekst, fotografije, aplikacije, softver, audiovizualna i glazbena djela) web servisa, pridržava pravo potraživati naknadu cjelokupne štete te pokrenuti građanski i kazneni postupak pred nadležnim sudovima. Korištenje usluga web servisa odobrava se punoljetnim osobama.

Uporaba i korištenje web servisa od strane djece dozvoljena je samo uz nadzor roditelja i/ili skrbnika i isti su dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Vlasnik ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja. Korištenjem web servisa korisnik prima na znanje i pristaje da svaki sadržaj (primjerice: komentari, forumaške poruke, osvrti, kritike, recenzije tekstovi, fotografije, video i audio sadržaj, računalni kodovi i aplikacije) koji je učinio dostupnim na web servisu ili ga je dostavio Vlasnik podložan uporabi i slobodnom korištenju/iskorištavanju od strane Vlasnika na način da se isti može uređivati, prerađivati, ukloniti djelomično ili u cijelosti, modificirati, objaviti i/ili prenijeti na bilo koji način i u bilo kojem formatu uključivo i tzv. „RSS feed“ a sve u skladu s ovim Uvjetima. Smatra se da svaka dostava sadržaja kreiranog od strane korisnika kao i svaka objava ili na drugi način omogućavanje dostupnim javnosti sadržaja putem web servisa predstavlja korisnikov prihvat ponude Vlasnika za sklapanje pravnog posla prema uvjetima sadržanim u ovim Uvjetima, a predmet kojeg pravnog posla je ustupanje tog korisničkog sadržaja i prijenos prava na istom a u korist Vlasnika.

Svaka objava sadržaja kreiranog od strane korisnika na web servisu (bilo automatizirana ili putem ovlaštene osobe Vlasnika) kao i svaka dostava Vlasniku određenog sadržaja smatra se korisnikovim prihvatom ponude Vlasnika. Ponuda Vlasnika odnosi se na sve punoljetne osobe i odnosi se na omogućavanje objave sadržaja (kreiranog od strane samog korisnika) putem web servisa i tiskanih medija, na određeni vremenski rok, a koji sadržaj korisnik prethodno dostavi Vlasniku ili ga samostalno objavi/napiše ili priopći putem web servisa, a Vlasnik u tom slučaju stječe pravo da taj sadržaj iskorištava bez plaćanja posebne naknade (osim kada je ista izričito naglašena ili priopćena za određeni slučaj) i bez sadržajnog, prostornog i vremenskog ograničenja, osobito na način da sadržaj: koristi, prenosi, prerađuje, uređuje, objavljuje, priopćuje javnosti, adaptira, javno izvodi i/ili prikazuje, dalje emitira ili prilagođuje/reproducira putem „streaminga, „downloadinga“, „broadcasta“, „thumbnaila“ ili putem kojeg drugog medija. Smatra se da su temeljem takvog prihvata korisnik i Vlasnik sklopili pravni posao prema uvjetima iz ove točke. Vlasnik će voditi računa da takav sadržaj korisnika koristi u skladu s uređivačkom politikom, na primjeren način. Pod sadržajem kreiranom od strane korisnika podrazumijevaju se osobito: komentari, forumaške poruke, osvrti, kritike, tekstovi, recenzije, fotografije, video i audio sadržaj, ilustracije, karikature te audiovizualni sadržaj. Korisnik jamči da mu pripadaju sva prava na sadržaju koji dostavlja Vlasniku te da na istom ne postoje prava trećih koja umanjuju ili bi mogla umanjivati prava koja Vlasnik stječe na tom sadržaju. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih osoba s osnova naknade štete prema Vlasniku koji su po bilo kojem osnovu vezani uz dostavljeni sadržaj, Korisnik se obvezuje poduzeti sve radnje da spriječi ili otkloni štetu (neimovinsku ili imovinsku), te se obvezuje trećim osobama u pisanom obliku dati sve potrebne izjave da je Vlasnik predmetnim sadržajem raspolagao u dobroj vjeri i nije imao razloga sumnjati da korisniku ne pripadaju prava na sadržaju. Korisnik izričito prihvaća pravila komentiranja utvrđena ovim Uvjetima a vezano za svako korištenje i/ili uporabu kojeg od sadržaja web servisa, objavu sadržaja te objavu sadržaja za koju je prethodno potrebno izvršiti registraciju na web servis, te nije dopušteno:

 1. psovanje, vrijeđanje, omalovažavanje, napad na druge korisnike, govor mržnje, diskriminacija i izražavanje netolerancije, pisanje velikim slovima, chatanje, offtopic komentiranje, spamanje ili reklamiranje stavljanjem linkova ili na bilo koji drugi način, copy/paste cijelih tekstova s drugih portala, blogova i sl., citiranje uvredljivih komentara ili bilo kakvih drugih komentara koji nisu dopušteni na portalu, korištenje prostačkog ili uvredljivog nicka te nicka u kojem je sadržano ime i prezime neke poznate osobe, prozivanje administratora ili polemiziranje s administratorom na bilo koji način (prijave neprimjerenih komentara možete poslati na mail info@worldmein.com), pisanje drugim jezikom i pismom osim hrvatskog jezika i latiničnog pisma, upload, distribucija ili objava sadržaja pornografskog, obscenog, nametljivog, religioznog, nacionalističkog ili nezakonitog karaktera. Nije dozvoljeno prijeteće ili nametljivo ponašanje, namjerno ometanje diskusija umetanjem repetitivnih i/ili nesadržajnih poruka i komentara. U komunikaciji nije dozvoljeno govoriti jezikom koji diskriminira, vrijeđa druge osobito na bazi spola, religije, nacionalnosti, godina, regije, invaliditeta itd. Korisnik je osobno odgovoran za svoj sadržaj koji objavljuje ili čini dostupnim na web servisu, budući da Vlasnik ne može kontrolirati i/ili revidirati svaku objavu korisnika niti odgovara za sadržaj iste. Autor pridržava pravo ukloniti, premjestiti i/ili urediti svaku objavu koja po njegovoj slobodnoj ocjeni predstavlja kršenje ovih Uvjeta i pravila komentiranja. U slučaju teškog ili učestalog kršenja Uvjeta, Vlasnik pridržava pravo izbrisati korisnika iz arhive čime će se automatski izbrisati svi njegovi prethodni komentari.
4. IZMJENA I PREKID NAŠIH USLUGA

Vlasnik zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Vlasnik ima pravo u bilo koje vrijeme potpuno ili djelomično prestati pružati usluge bez ikakve nadoknade materijalne štete.

5. NAŠA JAMSTVA I ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Naše Usluge pružamo pomoću komercijalno razumnih razina vještine i pažnje te se nadamo da ćete u njima uživati. Postoje određene stvari koje ne obećavamo kad je riječ o našim Uslugama.

Ni Vlasnik ni njegovi dobavljači ili distributeri ne daju nikakva posebna obećanja o uslugama, pored onih izričito navedenih u ovim uvjetima ili dodatnim uvjetima.

6. ODGOVORNOST ZA NAŠE USLUGE

Kad je to dopušteno zakonom Vlasnik i njegovi dobavljači i distributeri neće se smatrati odgovornima za gubitak zarade, prihoda ili podataka, financijske gubitke ili neizravne, posebne, posljedične, egzemplarne ili kaznene štete.

U mjeri koja je dopuštena zakonom, ukupna odgovornost Vlasnika i njegovih dobavljača i distributera za bilo koje potraživanje u okviru ovih uvjeta, uključujući za sva prešutna jamstva koja se ne mogu zakonski isključiti, ograničena je na iznos koji ste nam platili za upotrebu Usluga (ili, ako tako odlučimo, za ponovno pružanje Usluga prema vama).

U svim slučajevima Vlasnik i njegovi dobavljači i distributeri nisu odgovorni za bilo koji gubitak ili štetu koji se ne mogu razumski predvidjeti.

7. O OVIM UVJETIMA

Promjene koje su, međutim, vezane uz određenu novu funkciju Usluge ili promjene napravljene iz pravnih razloga stupaju na snagu trenutno. Ako ne prihvaćate izmijenjene odredbe Usluge, trebali biste prestati upotrebljavati tu Uslugu.

Ovi uvjeti uređuju odnos između Vlasnika i Vas. Temeljem ovih uvjeta ne nastaju nikakva prava u korist trećih strana.

U slučaju da ne poduzmemo nikakve radnje neposredno po vašem nepridržavanju ovih uvjeta, to ne znači da smo se odrekli svojih mogućih prava (kao što je poduzimanje radnji ubuduće). Ako se ispostavi da određena odredba ovih uvjeta nevaljana, to neće utjecati na valjanost ostalih odredbi.

8. MJERODAVNO PRAVO I SUDOVI

Ovi Uvjeti tumače se i primjenjuju u skladu s pravom Republike Hrvatske, a za slučaj spora iz područja autorskog ili kaznenog prava isključivo je nadležan Općinski sud u Zagrebu.

Ako ste potrošač koji živi u Europskom gospodarskom prostoru ili Švicarskoj, na sve sporove koji proizlaze iz ovih uvjeta ili su s njima povezani primjenjivat će se zakonodavstvo i sudska nadležnost vaše zemlje prebivališta. Sporovi se mogu uputiti na rješavanje online putem platforme Europske komisije za online rješavanje sporova, ali

Vlasnik se na to ne obvezuje i sporove nije dužan rješavati pred bilo kojim alternativnim entitetom za rješavanje sporova.

Cijena i uvjeti prodaje

Corefait Grupa d.o.o., (u nastavku Corefait)
Adresa: Zagrebačka cesta 192, 10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 01540785571
MBS: 08157288
IBAN: HR1024840081135358009
SWIFT: RZBHHR2X (Raiffeisenbank Austria d.d.)

Kao Prodavatelj Corefait stavlja ove Uvjete Korisnicima na raspolaganje te ih upućuje da se s njima obvezno detaljno upoznaju prije korištenja Internet stranice www.worldmein.com i svih poddomena (u daljnjem tekstu “web servisi”) te kako je niže definirano u svrhu kupnje proizvoda i usluga oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o istima. Posjećivanjem web servisa, ili pristupanjem kupnji proizvoda putem online kupovine Prodavatelja smatra se da su Korisnici upoznati s ovim Uvjetima te da ih u cijelosti razumiju, suglasni su s istima te ih prihvaćaju u cijelosti. Ukoliko Korisnici nisu suglasni s ovim Uvjetima, Prodavatelj ih upućuje da ne koriste Internet stranice u svrhu kupnje proizvoda ili pribavljanja informacija o istima ili bilo koju drugu svrhu. Ovi Uvjeti su sastavni dio svakog pojedinog ugovora o kupoprodaji. Za sve što nije uređeno ovim Uvjetima primjenjuju se važeće odredbe Zakona o obveznim odnosima, Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o trgovini i Zakona o elektroničkoj trgovini, ovisno o tome što je primjenjivo.

Posjetitelji web servisa upućuju se na odredbe o zaštiti privatnosti te obrasce za ostvarivanje prava kupaca/potrošača koji su sadržani na Internet stranici www.worldmein.com.

Ovi Uvjeti poslovanja sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o elektroničkoj trgovini (NN 173/03, 67/08, 36/09, 130/11, 30/14; u daljnjem tekstu: „Zakon o elektroničkoj trgovini“), Zakonom o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15, 29/18; u daljnjem tekstu: „Zakon o obveznim odnosima“) i Zakonom o trgovini (NN 87/2008, 96/2008, 116/2008, 76/2009, 114/2011, 68/2013, 30/2014; u daljnjem tekstu: „Zakon o trgovini“).

Osim ukoliko nije drugačije definirano, pojedini pojmovi i definicije u ovim Uvjetima poslovanja imaju niže navedeno značenje:

PRODAVATELJ je Corefait Grupa d.o.o., Zagrebačka cesta 192, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Za sve narudžbe i kupovine izvan domene www.worldmein.com Corefait Grupa d.o.o., Zagrebačka cesta 192, 10000 Zagreb, Hrvatska se NE smatra Prodavateljem.

KORISNIK je svaka pravna ili fizička osoba koja pristupa i/ili se koristi sadržajem i uslugama web servisa i/ili se koristi uslugom Internet prodaje (Online kupovina), te obuhvaća sve Kupce i Posjetitelje web servisa.

KUPAC je svaka pravna i fizička osoba koji putem sredstava elektroničke komunikacije preko web servisa registrira svoje osobne podatke i odabere barem jedan proizvod ponuđen na web servisima, ubaci ga u košaricu, pošalje narudžbu Prodavatelju i isplati kupoprodajnu cijenu.

POSJETITELJ je svaka pravna ili fizička osoba koja pristupa i/ili se koristi sadržajem i uslugama web servisa bez prethodne registracije (neregistrirani korisnik).

POTROŠAČ je, u smislu ovih Uvjeta kao i Zakona o zaštiti potrošača, svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti.

PRIGOVOR znači pisani prigovor potrošača to jest – prigovor kojeg potrošač upućuje Vlasniku (Corefait) na trajnom mediju, a kojim iznosi svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu, odnosno zahtijeva određena prava koja mu pripadaju na temelju Zakona o zaštiti potrošača (npr. prigovor zbog materijalnog nedostataka kupljenog proizvoda).

SREDSTVA DALJINSKE KOMUNIKACIJE su sva sredstva koja se bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača mogu koristiti za sklapanje ugovora na daljinu, kao što su adresirani i neadresirani tiskani materijali, univerzalna pisma i dopisnice, tiskane promidžbene poruke s narudžbenicom, katalozi, telefoni s ljudskim posredovanjem i bez njega, radio, videofon, videotekst, telefaks, televizija, Internet i elektronička pošta.

Ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija je ugovor sklopljen između Prodavatelja i treće osobe – Potrošača u okviru organiziranog sustava prodaje ili pružanja usluge bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača na jednom mjestu pri čemu se do trenutka sklapanja ugovora te za sklapanje ugovora koristi jedno ili više sredstava daljinske komunikacije.

Svi gore navedeni Izrazi imaju neutralno rodno značenje. Pojmovi koji uključuju jedninu uključuju i množinu (i obrnuto).

Niti jedna odredba ovih Uvjeta ne može se tumačiti na način koji bi doveo do umanjenja i/ili ograničavanja prava potrošača danih primjenjivim propisima.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (Narodne novine 41/2014, 110/2015, 14/2019; u daljnjem tekstu: „Zakon o zaštiti potrošača“), potrošač može biti samo fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost za svako postupanje suprotno ovoj odredbi.

Prodavatelj isključuje svaku odgovornost za sva sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Posjetitelj, Korisnik i/ili Kupac nije pročitao i/ili razumio ove Uvjete.

Prodavatelj se obvezuje na jasan i vidljiv način istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača. Sve iskazane cijene proizvoda su maloprodajne, izražene su u HRK – hrvatskim kunama. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe pojedinog proizvoda.

U slučaju pogrešno prikazane cijene koju Prodavatelj utvrdi nakon narudžbe proizvoda, a prije sklapanja ugovora o kupoprodaji Prodavatelj se obvezuje o istome bez odgađanja obavijestiti Kupca. Prodavatelj nije ovlašten izmijeniti cijenu nakon sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Prodavatelj maksimalno nastoji opisati proizvod i prikazati sliku proizvoda. Unatoč tome, nije moguće garantirati da su svi navedeni podaci i slike proizvoda u potpunosti točni. Slike proizvoda su ilustrativne prirode.

NAČINI PLAĆANJA

Naručene proizvode i usluge Kupac može platiti:

 1. virmanom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom direktno na poslovni račun Corefait Grupa d.o.o.

 

DOSTAVA I ROK ISPORUKE

Dostava za sve države svijeta vrši se putem HP-Hrvatska pošta d.d.

Prodavatelj se obvezuje zaprimljene narudžbe radnim danom obraditi odmah a najkasnije u roku od 48 sati te iste dostaviti dostavnoj službi najkasnije u roku od 72 sati od obrade. Narudžbe zaprimljene neradnim danom ili na kraju radnog vremena biti će obrađene idući radni dan ili najkasnije u roku od 48 sati.

Rok dostave ovisi o Općim uvjetima dostavnih službi, te u pravilu iznosi od 2 do 5 radnih dana za područje Republike Hrvatske te 12-15 radnih dana za sve ostale države. U slučaju iznimnih nepredviđenih situacija i više sile rok dostave određen ovim općim uvjetima se može produljiti ovisno o odluci i kapacitetima dostavnih službi.

O načinu i rokovima dostave naručenih proizvoda sa povezanih stranica (affiliate linkovi) potrebno je informirati se na istima. Vlasnik ni na koji način ne utječe na rokove i uvjete dostave te pravila povrata naručenih proizvoda.

TROŠKOVI DOSTAVE

Trošak dostave naručenih proizvoda prikazan je prilikom narudžbe proizvoda u WEB TRGOVINI te ovisi o tipu dostave i državi u koju se proizvodi dostavljaju.

KUPOVINA U WEB TRGOVINI/UGOVOR NA DALJINU – TRENUTAK ZAKLJUČENJA UGOVORA NA DALJINU

TRAJANJE UGOVORA

Ugovor koji potrošač zaključi za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Prodavatelja te izvršenim plaćanjem od strane potrošača, a u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio zaključenog Ugovora potrošača i Prodavatelja.

Ugovor se smatra zaključenim u trenutku kada je kupac zaprimio potvrdu primitka narudžbe ili ponudu zajedno sa potvrdom o dostupnosti i rezervaciji naručene robe uz primjenu donjih odredbi ove točke.
Ugovor se smatra ispunjenim/konzumiranim u trenutku kad je kupac platio proizvod po ponudi ili web narudžbi uz potvrdan odgovor o dostupnosti i rezervaciji naručenog proizvoda, osim ako u samom ugovoru o kupoprodaji nije drugačije navedeno.
Ugovor se ne smatra ispunjenim/konzumiranim na temelju narudžbe ili uplate po automatski generiranoj web narudžbi koja ne predstavlja kupoprodajni ugovor i koju kupac dobiva automatski na mail, bez ponude ili potvrdnim odgovorom o dostupnosti i rezervaciji naručenog proizvoda.

Proizvodi koje Kupac stavi u košaricu nisu rezervirani za tog Kupca. Proizvod je rezerviran tek nakon potvrde plaćanja od strane Kupca. U periodu između stavljanja proizvoda u košaricu i potvrde plaćanja postoji mogućnost da količine proizvoda više nisu dostupne, o čemu će Kupac biti pravovremeno obaviješten. Prodavatelj je u tom slučaju obvezan ponuditi vam mogućnost otkaza narudžbe, djelomičnog otkaza narudžbe odnosno djelomičnog ispunjenja (za slučaj da se radi o više naručenih proizvoda) ili Vam ponuditi opciju da pričekate s narudžbom odnosno ispunjenjem iste ukoliko takva opcija postoji.

U slučaju spora oko isporuke pojedinog proizvoda, Prodavatelj i kupac će nastojati sve sporove riješiti mirnim putem. Sukladno Zakonu o elektroničkoj trgovini koji se odnosi na sve vlasnike internet trgovina u cijeloj EU, pa tako i u Republici Hrvatskoj, Prodavatelj također pruža mogućnost rješavanja eventualnih sporova s potrošačima prilikom online kupovine putem „Online dispute resolution platforme“. Ova on-line platforma dostupna je isključivo potrošačima, dakle ne i trgovačkim društvima.

Detaljne informacije o Online dispute resolution platformi pogledajte klikom na slijedeći LINK. Platforma je aktivna od 15.2.2016. godine. Ova internetska platforma jača povjerenje u kupnju putem interneta te se tako daje važan doprinos strategiji jedinstvenog digitalnog tržišta EU-a.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI POTROŠAČA

Potrošač je, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, ovlašten Društvu podnijeti Prigovor. Sukladno članku 10. stavku 3. Zakona o zaštiti potrošača (”Narodne novine, br. 41/14, 110/15, 14/19) obavještavamo potrošače da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge mogu podnijeti u pisanom obliku te će im bez odgađanja pisanim putem biti potvrđen primitak tog prigovora. Prigovor se također može podnijeti pisanim putem na adresu: Corefait Grupa d.o.o., Zagrebačka cesta 192, 10000 Zagreb, Hrvatska ili putem elektroničke pošte na adresu: info@worldmein.com. Na zaprimljeni prigovor dostavit ćemo pisani odgovor najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete Vašu kontakt adresu za dostavu odgovora.

U slučaju prigovora zbog materijalnog nedostataka proizvoda Prodavatelj Prigovore razmatra, te eventualno uvažava, sukladno specifikaciji proizvođača za proizvod koji je Kupac kupio.

U slučaju prigovora zbog materijalnog nedostataka proizvoda obvezno je priložiti presliku računa i točan opis materijalnog nedostatka.

POSEBNA NAPOMENA

Sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Primljenu stvar Kupac je dužan pregledati na uobičajeni način ili je na pregled dati u najkraćem mogućem periodu te o vidljivim nedostacima Prodavatelja obavijestiti u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, u protivnom gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Prilikom uručenja kupljenog proizvoda Kupac je dužan odmah provjeriti sadržaj. Potrošač kao Kupac nije u obvezi pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je u obvezi obavijestiti Prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je nedostatak otkriven, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača. Ako se nakon primitka Proizvoda od strane Kupca pokaže da Proizvod ima vidljivi nedostatak koji nije mogao biti otkriven uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja, Kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti Prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak uočio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se uoče nakon isteka dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci. Obavijest Prodavatelju mora biti u pisanom obliku izričitog sadržaja kojim ukazuje na prigovor zbog nedostatka po bilo kojoj osnovi.

MATERIJALNI NEDOSTACI STVARI/PROIZVODA

Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, pri čemu pojam stvar ima jednakovrijedno značenje proizvoda u ovim Uvjetima utvrđuje se odgovornost za materijalne nedostatke. Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira da li mu je to bilo poznato ili ne. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su isti u trenutku sklapanja ugovora Kupcu bili poznati ili mu nisu mogli ostati nepoznati.
Kad se nakon primitka stvari od strane Kupca pokaže da stvar ima određeni nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja, Kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti Prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak uočio, a kod trgovačkog ugovora – bez odgađanja.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se utvrde nakon što proteka perioda od dvije godine od predaje stvari, a kod trgovačkog ugovora šest mjeseci.

U slučaju postojanja materijalnih nedostataka na proizvodu Kupac ima pravo, po svom izboru zahtijevati od Prodavatelja:

 1. da ukloni nedostatak,
 2. da mu preda drugu stvar bez nedostatka,
 3. sniženje cijene ili
 4. izjaviti da raskida ugovor.

U svim okolnostima, sukladno primjenjivim propisima, Kupac pridržava i pravo na naknadu štete, s tim da se ovim uvjetima izričito isključuje odgovornost za naknadu štete za izgubljenu dobit. Kupac prava ostvaruje sukladno odredbama ovih Uvjeta i važećih zakonskih propisa.

Ako je nedostatak neznatne naravi Kupac nema pravo na raskid ugovora, ali zadržava ostala gore navedena prava.
Obavijest o nedostatku odnosno zahtjev kupca za ostvarenje bilo kojeg od navedenih prava mora biti izjavljen nedvosmisleno i u pisanom obliku.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. U slučaju da se u tijeku pregleda svakog pojedinog proizvoda utvrdi da je reklamacija proizvoda neosnovana i neutemeljena trošak pregleda snosi kupac.

SNIŽENJE CIJENE

U slučaju da Kupac zahtijeva sniženje cijene, cijena se snižava prema odnosu između vrijednosti Proizvoda bez nedostatka i vrijednosti proizvoda s nedostatkom. Vrijednost proizvoda određuje se prema trenutku sklapanja ugovora o kupoprodaji.

U slučaju da Prodavatelj ne raspolaže istim proizvodom, Potrošač, sukladno vlastitom nahođenju može koristiti sva prava koja mu pripadaju temeljem primjenjivih propisa.

IZJAVA O KONVERZIJI

CIJENE U DRUGIM VALUTIMA – ZA KORISNIKE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE

Naplata Proizvoda i usluga se uvijek vrši u Eurima.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

UVJETI, ROK I POSTUPAK OSTVARIVANJA PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Pravo na jednostrani raskid ugovora vrijedi isključivo kod ugovora sklopljenih na daljinu odnosno sklopljenih izvan poslovnih prostorija Prodavatelja sukladno Zakonu o zaštiti potrošača.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite OVDJE.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete ispuniti i poslati nam na e-mail info@worldmein.com ili poštom preporučeno s povratnicom na adresu Corefait Grupa d.o.o., Zagrebačka cesta 192, 10000 Zagreb, Hrvatska. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, na Vašu email adresu ukoliko ste obavijest o raskidu poslali putem iste.

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

 1. ROK ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
  Jednostrano Ugovor možete raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga za to. Kako biste ostvarili pravo na jednostrani raskid Ugovora, o svojoj odluci nas morate obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom preporučenom poštom ili putem email-a, u kojoj je potrebno navesti Vaše ime i prezime, adresu, broj telefona, email i broj računa ili možete koristiti i priloženi primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našim mrežnim stranicama.
  Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi ovlastili (a koja nije prijevoznik), roba koja je predmet Ugovora predana u posjed.
  Preduvjet za jednostrani raskida Ugovora je da proizvod nije korišten.
 2. POVRAT UPLAĆENOG IZNOSA
  Povrat novca moguće je izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena. Povrat novca vrši se isključivo na način (na račun sa kojeg je uplata napravljena) na koji je uplata za predmetni proizvod i zaprimljena. U slučaju da se poslani proizvod Prodavatelju vrati iz razloga zato što Kupac svojom krivnjom poslani proizvod nije preuzeo Kupac nema pravo na povrat poštarine.
 3. POVRAT ROBE
  Proizvode je potrebno vratiti na našu adresu, Corefait Grupa d.o.o., Zagrebačka cesta 192, 10000 Zagreb, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Izvršenjem svoje obvezu na vrijeme smatra se da ste prije isteka prethodno navedenog roka poslali ili predali proizvod nama.
 1. TROŠKOVI POVRATA ROBE
  Izravne troškove povrata robe snosi kupac.
 2. ODGOVORNOST POTROŠAČA ZA UMANJENJE VRIJEDNOSTI ROBE
  U slučaju korištenja prava na jednostrani raskid ugovora Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti Proizvoda koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Potrošač je dužan vratiti proizvod u istom stanju u kojem je proizvod primio.
 3. POTROŠAČ NEMA PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA AKO JE:
  • Ugovor o uslugama Prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena,
  • predmet Ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na fizičkom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora,
  • predmet Ugovora proizvod ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora,
  • predmet Ugovora proizvod ili usluga koji je izrađen po specifikaciji Kupca ili koji je jasno prilagođen Kupcu,
  • predmet Ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe,
  • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
  • predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
  • predmet Ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca,
  • Kupac posebno zahtijevao posjet Prodavatelja radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, Prodavatelj pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom,
  • predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audio snimaka ili video snimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke,
  • predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije,
  • Ugovor sklopljen na javnoj dražbi,
  • predmet Ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju

 

IZUZETAK ZA SLUČAJ KUPOVINE PROIZVODA PO NARUDŽBI
Prilikom narudžbe proizvoda koji je označen ˝isključivo po narudžbi˝, a nakon potvrde narudžbe, ukoliko je Kupac pravna osoba, odnosno na istoga se ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača, nije moguć odustanak od narudžbe niti jednostrani raskid ugovora.

POSEBNA NAPOMENA

U svim ostalim slučajevima izvan gore opisanih (jednostrani raskid ugovora bez navođenja razloga kod ugovora koje Prodavatelj zaključi s potrošačem), primjenjuju se zakonske pretpostavke za raskid Ugovora. Ukoliko je Prodavatelj ispunio Ugovor u cijelosti pod uvjetom da nema primjene zakonskog prava na jednostrani raskid, Kupac ima pravo na raskid samo u slučaju postojanja utvrđenih nedostataka.
Ako Kupac ne dobije zahtijevano ispunjenje ugovora u razumnom roku, zadržava pravo raskinuti ugovor ili sniziti cijenu.

Kupac može raskinuti Ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje Ugovora. Kupac može raskinuti ugovor i bez ostavljanja naknadnog roka ako mu je prodavatelj nakon obavijesti o nedostacima priopćio da neće ispuniti Ugovor ili ako iz okolnosti konkretnog slučaja očito proizlazi da Prodavatelj neće moći ispuniti Ugovor ni u naknadnom roku, kao i u slučaju kad Kupac zbog zakašnjenja Prodavatelja ne može ostvariti svrhu radi koje je Ugovor i sklopio. Ako bi način uklanjanja nedostatka, odnosno predaja drugog proizvoda bez nedostatka imao za posljedicu znatne neugodnosti za Kupca, on ima pravo raskinuti Ugovor ili zahtijevati razmjerno sniženje cijene. Ako Prodavatelj u naknadnom roku ne ispuni Ugovor, on se raskida po sili zakona, ali ga Kupac može održati ako bez odgađanja izjavi Prodavatelju da Ugovor održava na snazi.

Kada samo dio predanog proizvoda ima nedostatke ili kada je predan samo dio proizvoda, odnosno manja količina od ugovorene, Kupac može raskinuti Ugovor u smislu prethodnih članaka samo u pogledu dijela na kojima su nedostaci uočeni, ili samo u pogledu dijela ili količine koje nedostaju. Kupac može raskinuti cijeli Ugovor samo ukoliko ugovorena količina ili predani proizvod čini cjelinu, ili ako Kupac inače ima opravdan interes da primi ugovoreni proizvod ili uslugu u cjelini.
Kupac gubi pravo da raskine ugovor zbog nedostatka proizvoda kada nije u mogućnosti vratiti proizvod u stanju u kojem ga je primio.

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA
Sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova ( NN br. 121/16), u slučaju spora, predlažemo alternativno rješavanje spora pred jednim od tijela određenih za alternativno rješavanje potrošačkih sporova koji djeluju u Republici Hrvatskoj, npr:

 1. Centrom za mirenje pri Hrvatskoj udruzi za mirenje, Zagreb, Teslina 1/I, info@mirenje.hr,
 2. Profi Test d.o.o, Centrom za mirenje, Medijator, Bjelovar, Petra Hektorovića 2, medijator@medijator.com.hr,
 3. Sudom časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2., sudcasti@hgk.hr,
 4. Centrom za mirenje pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/1, hup@hup.hr. ili
 5. Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2

 

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA
Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. Na prostoru EU, sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta Kupac može pristupiti putem slijedećeg LINKA. Sve probleme tijekom online kupnje unutar EU svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU. Sve sporove Prodavatelj i Kupac će nastojati riješiti mirnim putem, a u slučaju neuspjeha nadležan je sud prema mjestu sjedišta Prodavatelja.

OSTALO

Prodavatelj ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i ispravnim, no Prodavatelj ne može jamčiti apsolutnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama.
U izuzetnim slučajevima moguća su odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Prodavatelj zadržava pravo promjene uvjeta isporuke u narednih 24 sata od trenutka obavijesti isporuke.

Internet stranica www.worldmein.com i sve poddomene (web servisi) u vlasništvu su Prodavatelja (Corefait). Za vrijeme korištenja web servisa primjenjuju se ovdje navedeni Uvjeti, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Prodavatelj zadržava pravo promjene ovih Uvjeta i ostalih odredbi sadržanih na stranicama Prodavatelja bez prethodne najave.

Sav sadržaj na web servisima kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, audio i video zapisi, digitalna preuzimanja, softverski paketi i podaci vlasništvo su Corefait ili naših dobavljača sadržaja i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva. Sav softver koji se koristi na web servisima vlasništvo je Corefait ili dobavljača softverskih rješenja i zaštićen je propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava.

Korisnik koji koristiti web servise, odgovoran je za povjerljivost svog korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa svom korisničkom računu. Korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći njegovo korisničko ime i lozinku. Prodavatelj jamči zaštitu privatnosti sukladno važećim propisima o zaštiti privatnosti i zaštiti osobnih podatka. Kada Korisnik posjeti web servise ili pošalje elektronsku poštu (e-mail) Prodavatelju, komunicira elektronski s Prodavateljem. Ovime Korisnik pristaje na elektronsku komunikaciju s Prodavateljem. Prodavatelj komunicira s Korisnikom putem e-maila ili uz pomoć informacija na web servisima. Navedenim postupanjem Korisnik izričito pristaje na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih Prodavatelj komunicira s Korisnikom.

Korisnici mogu postaviti osvrte, komentare i ostale sadržaje; slati e-čestitke i ostale vidove komunikacija te slati sugestije, ideje, komentare, pitanja i druge informacije, sve dok ti sadržaji nisu nezakonite, opscene i prijeteće prirode, te nisu u svrsi diskreditiranja nečijeg dobrog imena, povređivanja privatnosti, povrede prava intelektualnog vlasništva treće osobe ili slične prirode. Nije dozvoljeno slanje i dijeljenje softverskih virusa, političke kampanje, lančana-pisma, masovno slanje e-mailova, ili bilo kakav drugi oblik SPAM-a. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikacije. Prodavatelj zadržava pravo (ali ne i obavezu) da izbriše ili izmjeni takve sadržaje, ali ne i da redovito provjerava sve postavljene sadržaje.

Prodavatelj poštuje prava intelektualnog vlasništva i druga prava trećih osoba. Ako Korisnik osnovano smatra da je njegovo djelo kopirano ili je na bilo koji drugi način povrijeđeno njegovo pravo, Korisnik mora obavijestiti Prodavatelja o navedenom.

Svi proizvodi i usluge na web servisima vlasništvo su Prodavatelja. Kod ugovora o kupoprodaji, rizik slučajne propasti ili oštećenja proizvoda prelazi na Kupca u trenutku kada je njemu ili osobi koju je on ovlastio (koja nije prijevoznik) proizvod predan u posjed. Ako je prijevoznik bio izabran na prijedlog Kupca, rizik slučajne propasti ili oštećenja proizvoda prelazi na Kupca u trenutku kada proizvod bude predan u posjed prijevozniku.

Prodavatelj ulaže maksimalne napore da sve web servise održi u ispravnom i sigurnom stanju. Korisnik treba prijaviti bilo kakve probleme i zloupotrebe, uvredljive sadržaje i povrede ovih i ostalih pravila. Prodavatelj zadržava pravo da, bez ograničavanja drugih pravnih sredstava, ograniči, suspendira ili terminira svoje usluge i korisničke račune, zabrani dostup do web servisa, izbriše ili izmijeni sadržaje koje poslužuje, te poduzme tehničke i pravne metode i korake kako bi onemogućilo Korisnicima pristup web servisima ako smatra da Korisnici stvaraju probleme, ne poštuju zakone ili se ne ponašaju u skladu s ovim Uvjetima korištenja. Prodavatelj također zadržava pravo da ukine neverificirane korisničke račune.

Prodavatelj osim isključenja Korisnika koji ne poštuju ovdje navedene Uvjete i ostala pravila važeća na web servisima može zahtijevati naknadu sve štetu, uključujući, ali ne ograničavajući se na izgubljenu dobit koju Prodavatelj trpi zbog nepoštivanja ovih Uvjeta.

IZJAVA O OGRANIČENJU ODGOVORNOSTI

Internet stranica www.worldmein.com i sve poddomene (web servisi) poslužuju se na principu “kakav jest” i “kako je raspoloživ”. Kupac proizvoda se izričito slaže da koristi web servise na vlastitu odgovornost i osobni rizik.

Prodavatelj ne jamči, niti preuzima bilo kakav oblik odgovornosti, ako su njegovi web servisi, poslužitelji (serveri), e-mailovi poslani od strane Prodavatelja zaraženi virusima ili drugim štetnim komponentama. Prodavatelj nije odgovoran za bilo kakve nastale štete bilo kakvog tipa koje su nastale korištenjem web servisa, uključujući, ali ne i ograničavajući se na, izravne, neizravne, kaznene i kao i sve druge vidove štete. Prodavatelj nije odgovorna za radnje trećih osoba.