Word-Me-In-Web-Logo
Search
Close this search box.

Layered Money

Layered Money: Od zlata i dolara do Bitcoina i digitalnih valuta središnje banke

Dok se središnje banke diljem svijeta pripremaju pokrenuti vlastite “kripto-konkurente”, Bhatia ilustrira kako je izum Bitcoina izazvao seizmičku promjenu u novcu i spojio monetarnu i kriptografsku znanost.

Njegova jedinstvena analiza “slojevitog novca” općem čitatelju osvjetljava tržišta novca i pokazuje kako Bitcoin postaje svjetska valuta kojoj se vjeruje.

Čitatelj će razumijeti mehanike našeg financijskog sustava, zašto je dolar duboko ukorijenjen unatoč lošem stanju i kako će digitalne valute središnje banke (CBDC) i kriptovalute međusobno komunicirati u našoj novoj monetarnoj budućnosti.

 

Consectetur adipiscing elit pellentesque habitant morbi tristique senectus, tellus elementum sagittis vitae et leo duis.

Layered Money: Od zlata i dolara do Bitcoina i digitalnih valuta središnje banke

Knjiga Layered Money je fascinantno duboko poniranje u evoluciju monetarnih sustava diljem svijeta, Nik Bhatia vodi nas u podrijetlo načina na koji je novac evoluirao da funkcionira na “slojeviti” način. Koristeći zlato kao primjer ovog pojma, on prati slojeve ove drevne valute od sirovog iskopanog materijala do zlatnika i konačno do zlatnih potvrda koje su izdale banke.

Na revolucionaran način, Bhatia nudi sličnu paradigmu za razvoj digitalnih valuta. Bhatijina analiza započinje u renesansnoj Firenci zlatnim novčićem Florin i rastućom bankarskom kulturom. Nastavlja se evolucijom središnjeg bankarstva i završava vizijom budućnosti našeg međunarodnog monetarnog sustava.

Dok se središnje banke diljem svijeta pripremaju pokrenuti vlastite “kripto-konkurente”, Bhatia ilustrira kako je izum Bitcoina izazvao seizmičku promjenu u novcu i spojio monetarnu i kriptografsku znanost. Njegova jedinstvena analiza “slojevitog novca” čitatelju osvjetljava tržišta novca i pokazuje kako Bitcoin postaje svjetska valuta kojoj se vjeruje.

Čitatelji će doći do razumijevanja mehanike našeg financijskog sustava. Zašto je dolar duboko ukorijenjen unatoč lošem stanju i kako će digitalne valute središnje banke (CBDC) i kriptovalute međusobno komunicirati u našoj novoj monetarnoj budućnosti.

O autoru

Nik Bhatia je financijski istraživač, CFA charterholder, i pomoćni profesor financija i poslovne ekonomije na Marshall School of Business Sveučilišta Južne Kalifornije. Predaje Primijenjene financije u vrijednosnim papirima s fiksnim prihodom. Prethodno je Nik radio u odjelu za trgovanje američkim riznicama za velikog institucionalnog upravitelja imovinom. Ima veliko iskustvo u trgovanju na tržištima novca.

Nakon što je započeo svoju nastavničku karijeru, Nik je osjetio poriv da svoja istraživanja o međunarodnom monetarnom sustavu i Bitcoinu spoji u jedno. Kako bi napisao Slojeviti novac: od zlata i dolara do Bitcoina i digitalnih valuta središnje banke. Diplomirao je društvene znanosti na Sveučilištu Južne Kalifornije i magistrirao financije na IE Business School u Madridu, Španjolska. Nik živi u Los Angelesu, CA sa suprugom i malom kćeri. LayeredMoney.com

Primaj novosti direktno na svoj email

Najbitnije iz svijeta bitcoina

svaka 2 tjedna direktno na vaš email