Word-Me-In-Web-Logo
Search
Close this search box.

Principles for Dealing with the Changing World Order

Principles for Dealing with the Changing World Order: Zašto nacije uspijevaju ili ne

U ovom izvanrednom i pravodobnom nastavku/dodatku svojoj seriji Principi, Dalio dovodi čitatelje uz svoje proučavanje velikih carstava – uključujući nizozemsko, britansko i američko – stavljajući u perspektivu ‘Veliki ciklus’ koji je pokretao uspjehe i neuspjehe svih najvećih zemalja svijeta kroz povijest.

Prije nekoliko godina Ray Dalio primijetio je spoj političkih i ekonomskih uvjeta s kojima se prije nije susreo. Oni su uključivali ogromne dugove i kamatne stope od nule ili gotovo jednake nuli koje su dovele do masovnog printanja novca u tri glavne svjetske rezervne valute. Veliki politički i društveni sukobi unutar zemalja, posebice SAD-a, zbog najvećih bogatstava, političkih i vrijednosnih razlika u više od 100 godina; i uspon svjetske sile (Kine) da izazove postojeću svjetsku silu (SAD) i postojeći svjetski poredak.

Posljednji put se ovako nešto dogažalo između 1930. i 1945. Ova spoznaja poslala je Dalija u potragu za ponavljajućim obrascima i uzročno-posljedičnim odnosima koji su u osnovi svih velikih promjena u bogatstvu i moći tijekom posljednjih 500 godina.

Dalio otkriva bezvremenske i univerzalne sile iza ovih pomaka i koristi ih za gledanje u budućnost, nudeći praktične principe za pozicioniranje za ono što je pred nama.

Consectetur adipiscing elit pellentesque habitant morbi tristique senectus, tellus elementum sagittis vitae et leo duis.

Principles for Dealing with the Changing World Order: Zašto nacije uspijevaju ili ne

Od legendarnog investitora Ray Dalija, autora međunarodnog bestselera Principles, koji je proveo pola stoljeća proučavajući globalna gospodarstva i tržišta. U knjizi Principles for Dealing with the Changing World Order: Zašto nacije uspijevaju ili ne, istražuje najturbulentnija gospodarska i politička razdoblja povijesti. Istražuje ih kako bi otkrili zašto će vremena koja su pred nama vjerojatno biti radikalno drugačija od onih koje smo doživjeli u svojim životima. Isto tako, napominje da su ta vremena vjerojatno slična onima koja su se dogodila mnogo puta ranije.

Prije nekoliko godina Ray Dalio primijetio je spoj političkih i ekonomskih uvjeta s kojima se prije nije susreo. Oni su uključivali ogromne dugove i kamatne stope od nule ili koje su gotovo jednake nuli. Takve kamatne stope dovele do masovnog printanja novca u tri glavne svjetske rezervne valute. Izazvale su velike političke i društvene sukobe unutar zemalja, posebice SAD-a. Do toga dolazi zbog najvećih bogatstava, političkih i vrijednosnih razlika koje nastaju več više od 100 godina. Uspon svjetske sile (Kine) izaziva postojeću svjetsku silu (SAD) i postojeći svjetski poredak.

Principles

Posljednji put se ovako nešto dogažalo između 1930. i 1945. Ova spoznaja poslala je Dalija u potragu za ponavljajućim obrascima i uzročno-posljedičnim odnosima koji su u osnovi svih velikih promjena u bogatstvu i moći tijekom posljednjih 500 godina.

U ovom izvanrednom i pravodobnom nastavku/dodatku svojoj seriji Principles, Dalio dovodi čitatelje uz svoje proučavanje velikih carstava – uključujući nizozemsko, britansko i američko – stavljajući u perspektivu ‘Veliki ciklus‘ koji je pokretao uspjehe i neuspjehe svih najvećih zemalja svijeta kroz povijest.

Dalio otkriva bezvremenske i univerzalne sile iza ovih pomaka i koristi ih za gledanje u budućnost. Nudi praktične principe za pozicioniranje za ono što je pred nama.

“Ray Dalio ima poseban talent za identificiranje ključnih pitanja našeg vremena. U ovoj opsežnoj novoj knjizi on postavlja niz ekonomskih, društvenih i političkih mjera za praćenje uspona i propadanja nacija. To je ozbiljan doprinos – i hitno upozorenje Zapadu.” Henry Kissinger

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Principles for Dealing with the Changing World Order”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Primaj novosti direktno na svoj email

Najbitnije iz svijeta bitcoina

svaka 2 tjedna direktno na vaš email